Buss

Vi kan erbjuda körkortsutbildning för såväl buss som buss och släp. Det senare blir allt vanligare igen då passagerare har med sig mer bagage än tidigare. Vi lånar fordon av ett bussbolag i Lidköping. Givetvis kan vi erbjuda uppfräschningskurser för dig som inte har kört på ett tag. Behöver du en komplett yrkesförarutbildning ordnar vi det också.

I körkortsutbildningen för buss lånar vi en treaxlig Volvobuss med kaross från Carrus. Det är en normalstor turistbuss som är 12 m lång och 3,7 m hög. Den uppfyller Trafikverkets krav för uppkörningen.

Vår undervisningsplan följer givetvis Transportstyrelsens kursplan för behörigheterna D och DE. Teoriundervisningen bedriver vi i en trevlig lokal på Hovby flygfält strax söder om Lidköping. Lokalen har all tänkbar utrustning för utbildning och vi har den helt för oss själva. Givetvis finns tillgång till fika och toalett.

Vi kör mestadels i och omkring Lidköping på gator och vägar av varierande storlek och kvalitet för att ge dig en komplett utbildning. När du kommer till Trafikverkets prov kommer du att vara väl förberedd både när det gäller teori, körning och säkerhetskontroll.

Vill du veta mer om körkort och om hur du söker körkortstillstånd för buss – besök Körkortsportalen. Klicka på loggan för att komma dit!
kk-portalen-2

 

 

Comments are closed.