Lastbil

Vi kan erbjuda körkortsutbildning för såväl lastbil som lastbil och släp. Skolan har egna fordon som bara används för övningskörning. Det ger dig som kund gott om om körtider och en stor flexibilitet. Har du inte kört på ett tag och vill fräscha upp dina kunskaper så kan vi ordna det. Behöver du en komplett yrkesförarutbildning ordnar vi det också.

I körkortsutbildningen för behörigheterna C, tung lastbil, och CE, tung lastbil med tungt släp använder vi vår egen Volvo FH 12 6 x 2 samt ett treaxligt släp. Vi åker med last enligt Trafikverkets krav för uppkörningen. Det innebär att bilen väger ca 21 ton och släpet 18 ton. Bilen är tio meter lång och hela ekipaget mäter nästan 21 m.

 

hobby husbil

Du kan även ta ett C1 körkort hos oss för dig som tänker köra tyngre husbil med totalvikt över 3500kg.  Till detta har vi en HOBBY som täcker kraven.

 

Vår undervisningsplan följer givetvis Transportstyrelsens kursplan för behörigheterna C och CE. Teoriundervisningen bedriver vi i en trevlig lokal i terminalbyggnaden på Lidköpings flygplats strax söder om Lidköping. Lokalen har all tänkbar utrustning för utbildning.

Vi kör mestadels i och omkring Lidköping på gator och vägar av varierande storlek och kvalitet för att ge dig en komplett utbildning. Vi har tillgång till en
bra plan för manöverprov vilket innebär att du som elev ges goda möjligheter att träna. När du kommer till Trafikverkets prov kommer du att vara väl förberedd både när det gäller teori, körning och säkerhetskontroll.

Vill du veta mer om körkort och om hur du söker körkortstillstånd för lastbil – besök Körkortsportalen. Klicka på loggan för att komma dit!
kk-portalen-2

Comments are closed.